BURSA / OSMANGAZİ - Hasan Gülişan Arseven Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY

Okulumuzda Mehmet Akif Ersoy'u Andık İstiklal Marşını Coşkuyla Okuduk.

*12 Mart: İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı*

Bugün, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünü gururla kutluyoruz. Bu anlamlı günü, Türk milletinin kalbinde taht kuran büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u anarak ve onun eşsiz eseri İstiklal Marşı'nı gönüllerimizde bir kez daha coşkuyla seslendirerek selamlıyoruz.

Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı bu muhteşem eser, milletimizin bağımsızlık mücadelesini destanlaştırmış, vatan sevgisinin, özgürlük arzusunun ve milli ruhun sembolü haline gelmiştir. Onun kelimeleri, yüreklerimizde hala diri ve heyecanlı bir şekilde yankılanırken, İstiklal Marşı da milletimizin ortak değeri olarak her daim yaşamaya devam ediyor.

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy'u ve eserini bir kez daha anıyor, onun şahsında aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Türk milleti olarak, bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadeleyi daima canlı tutacak, İstiklal Marşı'nın kutlu ezgisiyle yürümeye devam edeceğiz.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 16:11 - Görüntülenme: 37